Οι εκδόσεις Άρλεκιν και Bell στο ηλεκτρονικό βιβλίο

Το επίσημο όνομα, το όνομα της μητρικής εκδοτικής εταιρείας, με το οποίο έχουν ανεβάσει τα 33 e-books τους στo myeBooks.gr δεν είναι και τόσο γνωστό. Όμως κάτω από το κάπως σκοτεινό Χαρλένικ Ελλάς Εκδοτική έχει δύο πολύ γνωστά brand names των εκδόσεων στην Ελλάδα, το Άρλεκιν με τα γνωστά του αισθηματικά μυθιστορήματα και οι εκδόσεις Bell με τα βιβλία τσέπης τους.

Σε e-book ως τώρα έχουν ανέβει κυρίως το βιβλία Άρλεκιν, με κάποιες από τις νέες αφίξεις του χώρου, όπως η μπεστσελερίστρια Νόρα Ρόμπερτς. Διακρίνονται βέβαια για το γνωστό, κάπως απλουστευτικό και εξιδανικευτικό τους ύφος (το οποίο έχει αναλύσει συγκριτικά και σε βάθος η Σοφία στο digital-era.org).  Όμως υπάρχουν ήδη και κάποια κλασικά έργα, όπως τα μυθιστορήματα της Τζέιν Όστεν (π.χ. “Περηφάνια και Προκατάληψη”) και τα “Ανεμοδαρμένα Ύψη” της Έμιλυ Μπροντέ.

Όλα τα e-book είναι σε PDF. Οι τιμές τους είναι 10% χαμηλότερες από τα τυπωμένα βιβλία, θεωρητικά πολύ μικρή έκπτωση, αλλά και τα τυπωμένα βιβλία είναι όλα εκδόσεις τσέπης και άρα πολύ φτηνά. Έτσι, τα e-books Άρλεκιν κυμαίνονται μεταξύ €4.50 και €5.80.

Διαβάστε επίσης: