Ξεφυλλίζοντας ebooks στο iPad όπως τα τυπωμένα βιβλία (video)

Το ξεφύλλισμα των βιβλίων στο iPad (ή τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες) δεν είναι τόσο καλό όσο στα τυπωμένα βιβλία: μπορείς να γυρίσεις μια σελίδα μπρος ή μια σελίδα πίσω τη φορά ή, χρησιμοποιώντας τον πίνακα των περιεχομένων, να πας στο κεφάλαιο. Με το iPad 2 ειδικά το γύρισμα της σελίδας είναι (πάρα) πολύ γρήγορο, αλλά πάντα γυρνάς σελίδα-σελίδα, δεν υπάρχει το ελεύθερο και τυχαίο ξεφύλλισμα που επιτρέπει το τυπωμένο βιβλίο.
Το νοτιοκορεάτικο τεχνολογικό ινστιτούτο KAIST/Institute for IT Convergence και η ομάδα με επικεφαλής τον Howon Lee έχουν μια πρόταση που δίνει τη λύση και φαίνεται να λειτουργεί πολύ απτελεσματικά. Πρόκειται για το Smart eBook Interface, που αξιοποιεί τις δυνατότητες multitouch χειρισμού του iPad.

Πατώντας με περισσότερη δύναμη την οθόνη ή σέρνοντας το δάχτυλο πιο γρήγορα, γυρνάμε περισσότερες σελίδες. Κάνοντας επίσης flip με 3 ή 4 δάχτυλα γυρνάει αντίστοιχος αριθμός σελίδες. Γράφοντας με το δάχτυλο στην οθόνη έναν αριθμό, μεταβαίνουμε στην αντίστοιχη σελίδα. Σύροντας αργά το δάκτυλο στις άκρες, μπορούμε να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες του βιβλίου ή χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα μπορούμε να δούμε και το περιεχόμενο ων επόμενων ή προηγούμενων σελίδων, σα να κρατάμε με το ένα δάχτυλο το βιβλίο ανοιχτό και με το άλλο να το ξεφυλλίζουμε. Οι περιγραφές και οι εικόνες πιθανόν να μπερδεύουν, αλλά το αρχικό βίντεο είναι πολύ πιο κατατοπιστικό. Όλες οι προτεινόμενες κινήσεις φαίνονται πολύ φυσικές και στη λογική του iPad.

Η ανάπτυξη του λογισμικού αυτού δεν έχει περάσει ακόμα σε εμπορική, μαζική διάθεση.

Πηγή: PhysOrg.com