Νέο Kindle και ebooks από το Amazon στη Γαλλία στις 8 Οκτωβρίου

Το Amazon θα ξεκινήσει τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων στη Γαλλία στις 8 Οκτωβρίου και μάλιστα εκεί θα λανσάρει και την επόμενη γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle, το Kindle 4. Η πληροφορία προέρχεται από συνέντευξη του Arnaud Nourry, διευθύνοντα σύμβουλου του μεγάλου γαλλικού εκδοτικού οίκου Hachette Livre, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture και τον παρουσιαστή του Frederic Martel. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη όχι τόσο για τα σχέδια του Amazon να ξεκινήσει την πώληση ebooks στη Γαλλία, κάτι για το οποίο προετοιμαζόταν με προσλήψεις στελεχών όπως είχαμε αναφέρει, αλλά κυρίως γιατί προέρχεται από υψηλόβαθμο στέλεχος από το χώρο των γαλλικών εκδόσεων και μάλιστα έγινε με προσωπικές του δηλώσεις, όχι με ανώνυμη διαρροή προς κάποιο δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος Frederic Martel ζήτησε επανειλημμένα επιβεβαίωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hachette και σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter επιβεβαίωσε την είδηση.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι στις 8 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει νέο Kindle, που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και στη χώρα μας μέσα από το amazon.com.
Το Amazon (amazon.fr) έχει ανοίξει στη Γαλλία το 2000, όμως ως τώρα δε διέθεται ηλεκτρονικά βιβλία.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου Kindle. Οι φήμες είναι πολλές με τη Wall Street Journal να κάνει λόγο για 2 Kindle, ένα με πλήρες πληκτρολόγιο και ένα με οθόνη αφής.
Στις 15 Σεπτεμβρίου (σε δύο μέρες) θα ξεκινήσει επίσης η λειτουργία του Amazon στην Ισπανία, που “ως το τέλος του χρόνου” θα διαθέτει και Kindle και ηλεκτρονικα βιβλία. Από τον Απρίλιο το Amazon πουλάει ebooks και Kindle στις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία,  Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν) και από τον Αύγουστο του 2010 στη Βρετανία. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο δηλαδή το Amazon έχει επεκταθεί ραγδαία στο ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ευρώπη. Η επόμενη χώρα στην οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με ebooks είναι η Ιταλία, όπου από το Νοέμβριο του 2010 διαθέτει τοπικό κατάστημα.
Από την Ελλάδα οι αγορές τόσο συσκευών όσο και ηλεκτρονικών βιβλίων μπορούν να γίνουν αποκλειστικά από το amazon.com. Τα ευρωπαϊκά site του Amazon πωλούν Kindle και ebooks μόνο στη χώρα που δραστηριοποιούνται.