Νέο τεύχος και δύο δωρεάν ebooks από το περιοδικό Βακχικόν

Κλείνοντας 4 χρόνια έκδοσης και 1 χρόνο παρουσίας στο internet, το τριμηνιαίο Περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών Βακχικόν διαθέτει από το site του το νέο, 17ο τεύχος του με ανέκδοτη ποίηση, βιβλιοπαρουσιάσεις, παρουσιάσεις, επιφυλλίδες, μεταφράσεις και 3 συνεντεύξεις: του συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού, του φωτογράφου Γιώργου Γαβριλάκη και του blogger-λογοτέχνη Πειρίθους (Σειρά: Tα blogs στο Vakxikon.gr). Μαζί με το νέο τεύχος κυκλοφορούν και διατίθενται δωρεάν δύο ηλεκτρονικά βιβλία (PDF) από τις Εκδόσεις Βακχικόν.
Το πρώτο ebook είναι η ποιητική συλλογή “Ερημία Παθών” της Άτης Σολέρτη (blog, κατά κόσμον Σοφίας Αργυροπούλου), που μεταφράζει επίσης σύγχρονη ισπανική ποίηση. Στο δεύτερο ebook ο  ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας γράφει για την “Παγκόσμια ιστορία της τρομοκρατίας” και υποστηρίζει πως “ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης είναι ίσα-ίσα αυτός που τρέχει πάνω-κάτω φωνάζοντας πως κινδυνεύει από τρομοκράτες”.

Για να διαβάστε την πλήρη ύλη του κάθε τεύχους, περιηγηθείτε από τη μπάρα του site του περιδικού  με τίτλο “Περιεχόμενα Τεύχους”.

Το περιοδικό κυκλοφορεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά και από το Μάρτιο του 2011 κάθε τεύχος του συνοδεύεται από την έκδοση ενός βιβλίου, επίσης μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (PDF). Ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” έχει παρουσιάσει τα παλαιότερα ebooks του Βακχικόν.

Τόσο τα ebooks όσο και η πρόσβαση στο περιοδικό είναι δωρεάν. Με αφορμή το πρώτο ebook του περιοδικού ο εκδότης του Νέστορας Πουλάκος είχε γράψει ένα ενδιαφέρον ψηφιακό μανιφέστο, που δίνει και τη φιλοσοφία των ηλεκτρονικών εκδόσεων του Βακχικόν.