Κεντρική διαχείριση πολλαπλών Kindle για σχολεία και επιχειρήσεις ανακοίνωσε το Amazon

Το Kindle Whispercast ανακοίνωσε σήμερα το Amazon, ένα δωρεάν online εργαλείο για την κεντρική διαχείριση εφαρμογών και συσκευών Kindle από τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Με το Kindle Whispercast ένας και μόνο διαχειριστής μπορεί να διαχειριστεί τα Kindle από απόσταση και να στείλει σε αυτά e-books από το Amazon ή έγγραφα (PDF, .doc, .docx) 
Σενάρια τέτοιων χρήσεων περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις σχολείων που διαθέτουν συσκευές Kindle και πλέον ο δάσκαλος μπορεί εύκολα και κεντρικά να προετοιμάσει τις συσκευές, να διανείμει σε αυτές περιεχόμενο και, πιθανόν, να περιορίσει την πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες των συσκευών. Αντίστοιχες χρήσεις μπορούν να γίνουν από επιχειρήσεις, βιβλιοθήκες κ.ά. φορείς.
Πέρα από την αγορά και την αποστολή e-books, ο διαχειριστής μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση των συσκευών σε συγκεκριμένα δίκτυα WiFi internet, να προσθέσει την απαίτηση password για τη χρήση τους και να εμποδίσει το μοίρασμα αποσπασμάτων στο Facebook και το Twitter, τη χρήση του browser και τις αγορές.  Σύντομα, σύμφωνα με το Amazon, ο διαχειριστής θα μπορεί να στέλνει πέρα από e-books και εφαρμογές στα Kindle Fire.
Το σύνολο αυτών των δυνατοτήτων ισχύει για ηλεκτρονικούς αναγνώστες και tablet PC Kindle, αλλά ο διαχειριστής μπορεί να στείλει επίσης e-books και έγγραφα και σε εφαρμογές Kindle σε άλλες συσκευές, όπως το iPad. Υποστηρίζονται οι συσκευές Kindle από το Kindle 3 Keyboard και νεότερες. Το Whispercast μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε Kindle που αγοράζονται τώρα, αλλά και σε παλιότερες συσκευές που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Amazon με προσωπικό λογαριασμό.
Το επόμενο χρονικό διάστημα το Amazon θα κάνει ένα ακόμα βήμα στο Kindle Whispercast υποστηρίζοντας επίσης προγράμματα “Bring Your Own Device” (BYOD), όπου ο κάθε μαθητής, υπάλληλος κλπ φέρνει την προσωπική του συσκευή Kindle και ο διαχειριστής μπορεί να αποστέλλει περιεχόμενο στις συσκευές χωρίς όμως να αναλαμβάνει τον έλεγχό τους.
Το Amazon προσφέρει υποστήριξη τηλεφωνικά και με e-mail για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα. Η δυνατότητα για τηλεφωνική επικοινωνία (στα αγγλικά) με κλήση από το Amazon ισχύει και για την Ελλάδα και την Κύπρο.