Η Samsung πουλάει τις οθόνες Liquavista, το Amazon θέλει να τις αγοράσει

Την πρόθεσή της Samsung να πουλήσει τη Liquavista, εταιρία με έδρα την Ολλανδία που αναπτύσσει οθόνες LCD δεύτερης γενιάς, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το Amazon έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της Liquavista και πως έχουν ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ Amazon και Samsung.
Η Samsung εξαγόρασε τη Liquavista μόλις πριν από δύο χρόνια θέλοντας να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία οθόνης που αναπτύσσει η εταιρία. Οι οθόνες Liquavista δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα, αλλά με βάση τις παρουσιάσεις σε εκθέσεις λειτουργούν και χωρίς οπίσθιο φωτισμό, που τις κάνει ξεκούραστες στην ανάγνωση, και έχουν μεγάλη ταχύτητα ανανέωσης, που τις κάνει κατάλληλες για χρήση browser και video, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Μπορούν να λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, άλλοτε σαν μια οθόνη φιλική στον αναγνώστη (χωρίς οπίσθιο φωτισμό), άλλοτε σαν οθόνη tablet PC.

Στην πράξη όμως η Liquavista δεν έχει κατορθώσει να παρουσιάσει τελικό προϊόν οθόνης, ενώ οι παρουσιάσεις δεν έχουν πείσει ότι καταφέρνει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κόσμων, των ηλεκτρονικών αναγνωστών και των tablet PC.
Έτσι, τώρα η Samsung ζητάει λιγότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να πουλήσει την εταιρία. 
Η Samsung, με έδρα στη Νότια Κορέα, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οθονών στον κόσμο.
Το Amazon θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη Liquavista για επόμενη γενιά Kindle, φιλικών στην ανάγνωση, με παράλληλη υποστήριξη χρώματος και video.
Και η αναζήτηση για την επόμενη γενιά οθονών συνεχίζεται…