Η Samsung εξαγόρασε τη Liquavista για έγχρωμο και γρήγορο ηλεκτρονικό χαρτί παντού (επίσημο)

Μετά τη διαρροή της είδησης, η Samsung επιβεβαίωσε επίσημα την εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας Liquavista, που έχει αναπτύξει οθόνες LCD δεύτερης γενιάς που λειτουργούν και χωρίς οπίσθιο φωτισμό, ενώ έχουν μεγάλη ταχύτητα ανανέωσης (refresh rate) και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Στόχος της Samsung είναι να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία οθονών σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες, κινητά, συσκευές που αναπαράγουν βίντεο (π.χ. tablet PC) και άλλες φορητές συσκευές.

Η Samsung, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια οθονών στον κόσμο, εξαγόρασε πλήρως τη Liquavista και τη μετέτρεψε σε θυγατρική της. Η Liquavista, εταιρεία που προήλθε από τα Philips Research Labs με έδρα το Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, έχει αναπτύξει μια τεχνολογία οθονή γνωστή ως ηλεκτροδιαβροχή (electrowetting). Λειτουργεί με τέσσερις τρόπους (transmissive, reflective, transparent και transflective), που επιτρέπουν την εναλλαγή ανάμεσα σε λειτουργία με οπίσθο φως και αντάκλαση του εξωτερικού φωτός, αλλά διατηρώντας τη δυνατότητα απεικόνισης χρωμάτων. Καταναλώνει το 10% της ενέργειας σε σχέση με τις σημερινές οθόνες, ενώ είναι 70% πιο γρήγορη από τεχνολογίες όπως το ηλεκτρονικό μελάνι επιτρέποντας την αναπαραγωγή έγχρωμων βίντεο. Στα πλεοκτήματα της τεχνολογίας της Liquavista είναι ότι η παραγωγή των νέων οθονών απαιτεί σχετικά μικρές μετατροπές στη γραμμή παραγωγής της Samsung.

Σύμφωνα να με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Liquavista Johan Feenstra, “Στο μέλλον οι καταναλωτές θα χρειάζονται προϊόντα που δεν υποστηρίζουν μόνο full color περιεχόμενο και βίντεο, αλλά θα προσφέρουν και αναγνωσιμότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και θα τους δίνουν απολύτη ελευθερία και φορητότητα. Όντας τμήμα της Samsung, μπορούμε να είμαστε όλοι σίγουροι ότι η Τεχνολογία Οθονών Ηλεκτροδιαβροχής [Electrowetting Display Technology] θα βρει το συντομότερο δυνατό το δρόμο της προς την αγορά“.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε βίντεο από την πειραματική λειτουργία των οθονών της Liquavista.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές: Samsung, Liquavista