Η τριλογία “The Hunger Games” το best seller όλων των εποχών στο Amazon

Η τριλογία “The Hunger Games” της Suzanne Collins είναι πλέον η σειρά βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στο Amazon, ξεπερνώντας και τα 7 βιβλία του Harry Potter. Η καταμέτρηση περιλαμβάνει τις πωλήσεις τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, αν και για κάθε έντυπο βιβλίο της τριλογίας πωλούνται 3,7 ebooks, αναφέρει το Amazon. Η τριλογία γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία μετά τη μεταφορά της στην
Τα μυθιστορήματα δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας με κυρίως νεανικό κοινό έχουν εκδοθεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πλατύπους, αλλά δεν είναι διαθέσιμα σε e-books. Στα αγγλικά διατίθεναι σε ebook από το Amazon με τιμή $5 έως $5,99 το καθένα: The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay. Δεν είναι διαθέσιμα στα αγγλικά από το ελληνικό iBookstore.

Το trailer της ταινίας:

Η υπόθεση του “The Hunger Games”:

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. 

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Πηγές: Amazon, Digital Book World