Η ηλεκτρονική έκδοση του Βομβιστή του Παρθενώνα εμπλουτίζεται με 9 προσαρτήματα από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Με 9 προσαρτήματα γραμμένα από το συγγραφέα ειδικά και μόνο για την ηλεκτρονική έκδοση, ντοκουμέντα από την απεικόνιση του μνημείου και με παραπομπές στο διαδίκτυο εμπλουτίστηκε το βιβλίο “Ο Βομβιστής του Παρθενώνα” του Χρήστου Χρυσόπουλου. Οι αναγνώστες που έχουν αγοράσει ήδη το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορούν να κατεβάσουν τη νέα, εμπλουτισμένη εκδοχή του χωρίς κόστος. Παράλληλα, το blog του συγγραφέα για το βιβλίο ανανεώνεται και επικαιροποιείται διαρκώς, ενώ παρέχει τη δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκδόσεις Καστανιώτη επιδιώκουν “να προκύψει ένα «επαυξημένο» σύνολο (βιβλίο-ebook-blog-forum), που θα λειτουργεί ως συνέχεια της μυθοπλασίας”.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των εκδόσεων,

Στις εκδόσεις Καστανιώτη οι ηλεκτρονικές εκδόσεις (ebooks) δεν ανταγωνίζονται τα παραδοσιακά βιβλία, αλλά οι δύο μορφές (ψηφιακή και έντυπη) συνυπάρχουν συμπληρώνοντας ευεργετικά η μία την άλλη, προσφέροντας στον αναγνώστη το προνόμιο να επιλέγει τη μορφή που εκείνος προτιμά. Σε ένα ιδανικό σενάριο, οποιοσδήποτε αναγνώστης θα μπορεί πλέον να διαβάζει το ψηφιακό βιβλίο στον υπολογιστή του γραφείου του, να συνεχίζει την ανάγνωση στο κινητό του επιστρέφοντας σπίτι με το μετρό και το βράδυ να αποκοιμιέται με το έντυπο βιβλίο αγκαλιά. […]

Πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου μια τέτοια αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως αυτόνομου μέσου θα δικαιολογήσει ευρύτερα την παρουσία του ηλεκτρονικού βιβλίου ως προϊόντος που θα συμπληρώνει το παραδοσιακό βιβλίο.

Kindle: ο πίνακας περιεχομένων

Kindle: ενεργά link για σελίδες στο internet

Kindle: οι φωτογραφίες απεικονίζονται πολύ καθαρά

Μιας και είχα ήδη το ηλεκτρονικό βιβλίο, κατέβασα τη νέα, εμπλουτισμένη εκδοχή του (δωρεάν) και τη μετέτρεψα για το Kindle μου (από ePUB σε Mobi, με το δωρεάν πρόγραμμα Calibre). Καθώς τα ηλεκτρονικά βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη έχουν social DRM (ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αναγνώστη) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM μπορούν να μετατραπούν χωρίς ξεκλείδωμα. Όπως βλέπεται και από τα screenshot, οι εικόνες απεικoνίζονται πολύ καλά στο Kindle, ενώ και τα link λειτουργούν κανονικά: πατώντας τα ανοίγετι ο browser του Kindle. Η εμπλουτισμένη εκδοχή λόγω των εικόνων έχει μεγαλύτερο μέγεθος, 7 MB από 0.6 MB, αλλά στο Kindle συμπιέζεται σε 2.2 MB.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι και το σημερινό εμπλουτισμό του ebook, έχοντας διαβάσει το βιβλίο είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κριτική θεώτηση της θέσης του Παρθενώνα στην Ελλάδα και την ελληνική εθνική ιδεολογία.

Διαβάστε επίσης: