Η εφαρμογή κοινωνικής ανάγνωσης Readmill διαθέσιμη τώρα και για Android

Η δημοφιλής εφαρμογή ανάγνωσης ebooks Readmill είναι από σήμερα διαθέσιμη και για κινητά και tablet PC με λειτουργικό Android.
Το Readmill, που ξεκίνησε το 2011 και από τον Φεβρουάριο διαθέτει εφαρμογή για iPhone και iPad, είναι συγχρόνως μια καλαίσθητη εφαρμογή ανάγνωσης ebooks, online αποθήκευση των ebooks μας σε ένα σημείο, κοινωνικό δίκτυο και τρόπος να κρατάμε σημειώσεις από τα βιβλία με δυνατότητα σχολιασμού από τους φίλους μας. 
Είναι στην ουσία μια εφαρμογή κοινωνικής ανάγνωσης (στην οποία μάλιστα ο eAnagnostis μόλις απέκτησε προφίλ – μην ξεχάσετε να τον ακολουθήσετε!)

Στο Readmill μπορούμε να ανεβάσουμε τα ebooks μας σε ePUB και PDF χωρίς κλείδωμα ή με κλείδωμα Adobe και να τα έχουμε διαθέσιμα μέσα από τις εφαρμογές όπου και αν βρισκόμαστε (κάτι που λειτουργεί και ως backup). Πέρα από την αισθητική πλευρά, μπορούμε να υπογραμμίζουμε χωρία τα οποία όταν είναι δημόσια προσβάσιμα οι φίλοι μας μπορούν να τα σχολιάζουν, είτε είναι μέλη του Readmill είτε όχι. Παράλληλα, μπορούμε να ακολουθούμε φίλους και να μας ακολουθούν και με βάση τις δικές τους προτιμήσεις και όσα εμείς διαβάζουμε το Readmill μας προτείνει νέους τίτλους. Στο Readmill δεν μπορούν να προστεθούν που έχουν αγοραστεί από το iBookstore της Apple, το Amazon και το Barnes & Noble και είναι κλειδωμένα. 
Η υπηρεσία είναι δωρεάν και διαθέτει μια σειρά από κλασικά βιβλία στα αγγλικά δωρεάν για να τα προσθέσουμε στη βιβλιοθήκη μας με ένα κλικ. Τα έσοδά του προέρχονται από τις αγορές ebooks που κάνουμε μέσα από την εφαρμογή.

Η εφαρμογή για Android έχει προς το παρόν λιγότερες δυνατότητες από αυτήν για iPhone και iPad. Έτσι, στην εφαρμογή για Android δεν υποστηρίζονται οι υπογραμμίσεις, δεν μπορούν να διαβαστούν αρχεία PDF και δεν μπορούν να διαβαστούν κλειδωμένα ebooks.

Το Readmill υποστηρίζει ebooks με ελληνικούς χαρακτήρες. Γενικά, η απεικόνισή τους είναι σωστή. Διαπιστώσαμε προβλήματα μόνο ορισμένες φορές σε τονισμένους χαρακτήρες σε τίτλους, χωρίς όμως να εμποδίζεται η ανάγνωση.