Εφαρμογές-παιδικά ebooks και συγχρόνως βιβλία δραστηριοτήτων από την Publisto

Εκδοτικός οίκος και εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών συγχρόνως η Publisto, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και έκανε την πρώτη της εμφάνιση με εφαρμογές-παιδικά ebooks την Άνοιξη. “Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε άψογη ισορροπία ανάμεσα στην παραδοσιακή αφήγηση και το διαδραστικό παιχνίδι μέσα σε ένα σχεδιαστικό περιβάλλον εμπνευσμένο από τις ανάγκες των μικρών μας φίλων”, αναφέρει η ομάδα της Publisto. Οι εφαρμογές της κυκλοφορούν στα ελληνικά, αλλά είναι επίσης μεταφρασμένες σε αγγλικά, ισπανικά και πορταγαλικά Βραζιλίας στοχεύοντας από την αρχή στη διεθνή αγορά.
Τρεις είναι οι εφαρμογές για iPad που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα στα ελληνικά η Publisto, και οι τρεις είναι κλασικά παιδικά παραμύθια: “Το Ασχημόπαπο” (€3,99) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “για ένα μικρό, άσχημο παπάκι που ενάντια σε όλες τις δυσκολίες, μεγαλώνει και γίνεται ένας πανέμορφος κύκνος”, “Ο Πωλητής Ονείρων” (€3,99) του Henry Beston “για ένα αγόρι που συναντά ένα γέρο μάγο και ανακαλύπτει έναν κόσμο που μπορεί και αναποδογυρίζει” και “Τρία Μικρά Αρκουδάκια” (€3,99), μια “μικρούλικη, μικρούτσικη” απόδοση του παραμυθιού της Χρυσομαλλούσας και των τριών αρκούδων, βασισμένης στο κείμενο του Robert Southey.
Η ιδιαιτερότητα και των τριών εφαρμογών είναι ότι συνδυάζουν τα γραφικά, τη διαδραστικότητα, την ηχογραφημένη αφήγηση, που θεωρείται δεδομένη στις εφαρμογές για παιδιά, με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο δραστηριοτήτων με βάση το παραμύθι. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν μέσα στην εφαρμογή εικόνες σχετικές με το παραμύθι, να παίξουν παιχνίδια με κάρτες, να “ενώσουν γραμμές” και να συμπληρώσουν παζλ. Επιπλέον, πέρα από την ηχογραφημένη αφήγηση, οι γονείς μπορούν να καταγράψουν την ανάγνωση του παραμυθιού με τη δική τους φωνή, προσωποποιώντας πλήρως την ιστορία για τα παιδιά τους

Αναλυτικά οι δυνατότητες των εφαρμογών, με βάση την περιγραφή των δημιουργών τους:

  • απλή και αυθεντική συγγραφική γλώσσα γραμμένη απευθείας στα ελληνικά
  • θεσπέσιες εικονογραφήσεις παιδικού βιβλίου του Κώστα Κουτσούκου
  • εμπνευσμένες κινούμενες εικόνες ανάλογα με την απόφαση του παιδιού, σε κάθε σελίδα
  • φωτιζόμενο κείμενο που παρακολουθεί την αφήγηση για την καλύτερη εκμάθηση των ελληνικών, από πολύ μικρή ηλικία
  • πλούσια, ελκυστικά παιχνίδια με απευθείας αναφορές στην ιστορία, όπως: παζλ, ενώνω-τις-γραμμές, παιχνίδια καρτών
  • έξι υπέροχες εικόνες για ζωγραφική που μπορούν να καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη
  • εμπνευσμένα, όσο και αστεία, ηχητικά εφέ
  • επιλογή αυτόματης ανάγνωσης όσο και μαγνητοφώνησης της φωνής του γονέα, σε κάθε σελίδα
  • τέσσερις μοναδικές καρτ-ποστάλ με θέμα σχετικά με το εκάστοτε παραμύθι που μπορεί κανείς να μοιραστεί με το email, το Facebook ή το Twitter.

Και οι τρεις εφαρμογές διαβάζονται (και ακούγονται και ζωγραφίζονται) στο iPad (iOS 4.2 ή νεότερο) και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού.

Screenshots από την εφαρμογήΤο Ασχημόπαπο
Σελίδα με εικονογράφηση και αφήγηση

Παζλ

Κάρτες μνήμης

Ζωγραφίζω

Ενώνω τις γραμμές