Εφαρμογές και παιχνίδια για το Kindle

Δειλά δειλά το Amazon αρχίζει να διαθέτει εφαρμογές για το Kindle (hands-on παρουσίαση του Kindle 3 WiFi). Και οι τρεις επίσημες εφαρμογές που υπάρχουν ως τώρα είναι γλωσσικά παιχνίδια, ανάμεσά τους το γνωστό μας Scrabble, και αφορούν την αγγλική γλώσσα. Οι δύο είναι δωρεάν και η τρίτη κοστίζει $5. Δουλεύουν στα μικρά Kindle 2 και 3, των 6 ιντσών, και σε όλα τα Kindle DX, των 9.7 ιντσών. Δε δουλεύουν δηλαδή μόνο στο Kindle πρώτης γενιάς. Δεν υπάρχει κάποιος εύκολος και ανοιχτός τρόπος υποβολής των εφαρμογών όπως στο iTunes της Apple και το Android Market της Google και γενικώς το Amazon δεν προβάλλει ιδιαίτερα αυτές τις 3 εφαρμογές που υπάρχουν

Επίσης, υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν είναι εφαρμογές και πουλιούνται ως ebooks χωρίς την έγκριση αλλά με την ανοχή του Amazon. Εδώ τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα και για όσους δεν είναι τόσο δυνατοί στα αγγλικά καθώς υπάρχει μια εκδοχή της πασιέντζας και Sudoku.

Every Wordδωρεάν
Παιχνίδι που ανέπτυξε το Amazon. Φτιάξτε όσες περισσότερες λέξεις μπορείτε από 6 ή 7 γράμματα πριν τελειώσει ο χρόνος. Βρείτε τη μακρύτερη λέξη που μπορεί να φτιαχτεί και περάστε στο επόμενο επίπεδο.

Shuffled Rowδωρεάν
Παιχνίδι-εφαρμογή που ανέπτυξε το Amazon. 60 διαφορετικές ομάδες γραμμάτων εμφανίζονται και ανάλογα με το μήκος της λέξης και τη σπανιότητα των γραμμάτων που χρησιμοποιείται κερδίζεται περισσότερους. Από κάθε ομάδα μπορείτε να υποβάλλεται μία και μόνο λέξη, αλλά πριν τελειώσει χρόνος. Αν δεν προλάβετε, εμφανίζεται η επόμενη ομάδα γραμμάτων.

Scrabble$4.99
Παιχνίδι-εφαρμογή της Electronic Arts. Το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι, με δυνατότητα να σας προτείνει τη λέξη με τους περισσότερους πόντους (Best Word). Μπορείτε να παίξετε μόνος σας, ενάντια σε κάποιον άλλο ή ενάντια στο Kindle.

Tic Tac ToeTwo Player Tic Tac Toe (τρίλιζα) – $3.44 το καθένα
Παιχνίδια-ebooks από τον Jon Larimer. Είναι η γνωστή μας τρίλιζα. Στο πρώτo παίζετε ενάντια στο Kindle σε 16 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Στο δεύτερο, και πιο ενδιαφέρον, παίζετε ενάντια σε κάποιον άλλο.

Remove-A-Pair Solitaire vol. 1 & Vol.2 (παραλλαγή πασιέντζας) – $3.44 το καθένα
Παιχνίδια-ebooks από τη funostra. Το παιχνίδι βασίζεται στην πασιέντζα, χωρίς να είναι το γνωστό παιχνίδι με τα χαρτιά.

Sudoku, Σταυρόλεξα και Jumble – από $1 έως $4
Παιχνίδια-ebooks από την Puzux. Συνολικά υπάρχουν 62 τίτλοι με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Το Jumble, δημοφιλές στις ΗΠΑ, είναι ένα παιχνίδι όπου δίνεται μια εικόνα με μια μισοτελειωμένη φράση και πρέπει να τη συμπληρώσουμε παίρνοντας γράμματα από ένα παζλ γραμμάτων που υπάρχει δίπλα της. Το Jumble και τα σταυρόλεξα είναι μόνο στα αγγλικά. Το μειονέκτημα των παιχνιδιών της Puzux είναι ότι απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ για τα παίξετε. Το Sudoku δεν είναι ακόμα έτοιμο για το Kindle 3.

Αγορά Kindle από το Amazon.com