Ευκολότερη και φτηνότερη η αγορά Kindle από την Ελλάδα – Οδηγός αγοράς

Σημείωση: Η ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου μεταβάλλεται καθημερινά και τα αποτέσματα των μετατροπών διαφέρουν από μέρα σε μέρα.

Απλοποιήθηκε σημαντικά και έγινε φτηνότερη  η αγορά των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle από την Ελλάδα για όσους θέλους να αγοράσουν κατευθείαν από το Amazon.com (Το Amazon.co.uk στέλνει Kindle σε διευθύνσεις μόνο στη Βρετανία).

Συγκεκριμένα, κατά την αγορά προπληρώνουμε στο Amazon τους δασμούς (Import Fee Deposit) που αντιστοιχούν στο 1/3 περίπου της αξίας της συσκευής, ενώ επίσης προστίθενται τα έξοδα αποστολής που είναι $21/€16. Η αποστολή γίνεται πια μόνο μέσω της εταιρείας courier UPS, η οποία μας παραδίδει τη συσκευή στη διεύθυνση που έχουμε επιλέξει χωρίς να υπάρχει κάποιο έξτρα κόστος, χωρίς να υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση.

Με τον προηγούμενο τρόπο παραγγελίας, οι δασμοί ανέρχονταν στο 50% περίπου της τιμής και είτε έπρεπε να επιλεχτεί αποστολή μέσω ΕΛΤΑ (που ήθελαν περισσότερο χρόνο για την παράδοση, αλλά το έφερναν στη διεύθυνσή μας χωρίς έξτρα χρέωση) είτε μέσω UPS, όπου ή θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας τον εκτελωνισμό και να ταλαιπωρηθούμε για ένα πρωινό στο αεροδρόμιο, αν είμαστε στην Αθήνα, ή θα το έκανε η UPS για μας χρεώνοντάς μας €70 επιπλέον.

Παραδείγματα
Με το νέο τρόπο, παρήγγειλε πρόσφατα φίλος του blog ένα Kindle 3 WiFi. Δείτε αναλυτικά ποια ήταν η χρέωση (οι ισοτιμίες ίσχυαν τον χρόνο που έγινε η παραγγελία, αλλά μεταβάλλονται):

 • Item Subtotal: $139.00 (η τιμή της συσκευής)
 • Shipping and handling: $20.98 (τα έξοδα αποστολής με UPS)
 • Import Fees Deposit: $39.75 (οι δασμοί)
 • Total: $199.73 (EUR 156,25) (το τελικό ποσό που πλήρωσε)
 • Paid by Visa: $199.73 (EUR 156,25)

Όταν έφτασε η συσκευή στην Ελλάδα, τον πήραν τηλέφωνο από τη UPS, τον ενημέρωσαν ότι δεν έχει επιπλέον έξοδα, γιατί οι δασμοί έχουν προπληρωθεί στο Amazon, και του ζήτησαν μια εξουσιοδότηση για τον εκτελωνισμό και την επόμενη η συσκευή παραδόθηκε από τη UPS στη διεύθυνση που είχε επιλέξει χωρίς κάποια έξτρα, κρυφή χρέωση.

(κλικ για μεγέθυνση)

Στο screenshot βλέπουμε τις αντίστοιχες τιμές για παραγγελία που έγινε χτες από το Amazon επίσης για το Kindle 3 WiFi. Η διαδικασία και οι χρεώσεις είναι οι ίδιες, αλλάζει μόνο η ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου.

Αντίστοιχα, φίλος του blog που δοκίμασε να παραγγείλει χτες Kindle DX, είχε τις παρακάτω χρεώσεις (χτεσινές ισοτιμίες):

 • Items: EUR 289,42 (η τιμή της συσκευής)
 • Shipping & Handling: EUR 16,02 (τα έξοδα αποστολής με UPS)
 • Total Before Tax: EUR 395,43
 • Estimated Tax To Be Collected: EUR 0,00
 • Import Fees Deposit: EUR 89,99 (οι δασμοί)
 • Order Total: EUR 395,43 (το τελικό ποσό)

Παράδοση πάλι από τη UPS στη διεύθυνση της επιλογής μας, χωρίς κάποια έξτρα, κρυφή χρέωση.

Με δυο λόγια
Η παραγγελία Kindle απευθείας από το Amazon έγινε ευκολότερη και φτηνότερη για όσους παραγγέλνουν από Ελλάδα. Ό,τι χρειάζεται να πληρώσουμε, το πληρώνουμε κατευθείαν στο Amazon και η συσκευή παραδίδεται στη διεύθυνση της επιλογής μας από τη UPS χωρίς ΄καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Η φόρμουλα για να δούμε την τελική τιμή είναι:

 • τιμή συσκευής + 1/3 της τιμής σε δασμούς + $21 έξοδα αποστολής

Έτσι, με βάση τη σημερινή ισοτιμία, οι τελικές τιμές για την αγορά Kindle από το Amazon διαμορφώνονται με στρογγυλοποιημένα τα νούμερα ως εξής:

Με τη σημερινή διαθεσιμότητα της συσκευής, παράδοση σε μια εβδομάδα περίπου.

Σημείωση: Αν αγοράσετε τις συσκευές ακολουθώντας τα links προς το Amazon που υπάρχουν στην ανάρτηση ή το banner που ακολουθεί, το blog παίρνει μια μικρή προμήθεια επί της τιμής της συσκευής χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση για τον αγοραστή.

Αγορά Kindle από το Amazon.com

Διαβάστε επίσης (όλες οι οδηγίες αγοράς που υπάρχουν στα άρθρα αυτά αντικαθίστανται από το σημερινό άρθρο):