Επίσημα το BeBook Live Tablet με Android και €279

BeBook Live Tablet

Η ολλανδική Endless Ideas ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το BeBook Live Tablet με LCD οθόνη αφής 7 ιντσών και λειτουργικό Android 2.2 Froyo. Κοστίζει €279 στο site της κατασκευάτριας εταιρείας, που δέχεται από σήμερα παραγγελίες, και θα είναι διαθέσιμο στις 21 Ιουνίου. Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είχαν “διαρρεύσει” δύο βδομάδες πριν.

Ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων

Το BeBook Live Tablet θα έχει capacitive οθόνη αφής 7 ιντσών (800×600) και βάρος 423 γραμμάρια, ενώ θα τρέχει Android 2.2 (Froyo). Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα αξιοπρέπη για τα €279 που προγραμματίζεται να κοστίζει: επεξεργαστής Samsung Cortex A8 στο 1GHz και 512MB RAM, Bluetooth, σύνδεση στο internet μέσω WiFi, webcam 2MP, 4GB εσωτερική μνήμη Flash , θύρα microSD, μικρόφωνο και στερεοφωνικά ηχεία και, τέλος, υποστήρξη flash και θύρα 1080p HDMI.

σερφάρισμα στο internet

Για τα ηλεκτρονικά βιβλία θα υποστηρίζονται ePUB και PDF με και χωρίς κλείδωμα Adobe DRM, καθώς και “ολα τα τρέχοντα είδη αρχείων και κειμένων”, χωρίς όμως να εξειδικεύεται τι σημαίνει αυτό. Η προεγκατεστημένη εφαρμογή για ebooks πάντως θα είναι το Aldiko, η πιο δημοφιλής εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης σε κινητά και tablets με Android μόνο μετά το Kindle for Android.

Αναπαραγωγή ταινίας
Gaming

Όλα δέιχνουν πάντως ότι το BeBook Live Tablet, που παρουσιάζεται ως φτηνή ελλακτική στα άλλα tablets με Android, δε θα έχει πρόσβαση στο Android Market, όπως και τα άλλα tablets με Android που δεν έχουν σύνδεση 3G. Το πιο πιθανό πάντως είναι να ξεκλειδωθεί αμέσως μετά την κυκλοφορία του και να υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές.
Η κυκλοφορία tablet PC από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή ηλεκτρονικών αναγνωστών δείχνει την πίεση που δέχεται ένα μέρος από αυτές τις εταιρείες από την εμφάνιση και τη διάδοση των tablet PC.

Το διαφημιστικό βίντεο