Εκδήλωση: Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί επιλέγουν άδειες Creative Commons

Οι άδειες Creative Commons επιτρέπουν το νόμιμο διαμοιρασμό, την αναπαραγωγή και την περαιτέρω χρήσή τους, εάν το επιθυμεί ο δημιουργός τους. Την Παρασκευή διοργανώνεται στην Αθήνα εκδήλωση για τις άδειες Creative Commons όπου θα μεταφερθούν σε δημιουργούς και χρήστες οι εμπειρίες δημιουργών από τους χώρους των ebooks, του design και της μουσικής: 

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (technopolis-athens.com), διοργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: “Οι δημιουργοί εξηγούν γιατί επιλέγουν άδειες Creative Commons” στο Γκάζι, αίθουσα Δ4 «Άγγελος Σικελιανός», την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 18:00. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις άδειες Creative Commons, τον τρόπο χρήσης και προώθησής τους. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει ενημέρωση τόσο για τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται να αδειοδοτήσουν τα έργα τους με άδειες Creative Commons όσο και για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη ή ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν ανοιχτό περιεχόμενο Creative Commons. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν δημιουργοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις άδειες Creative Commons για τη διάθεση των έργων τους προς το κοινό και οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τις συγκεκριμένες άδειες. 

Οι δημιουργοί που θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό είναι οι: Γιάννης Φαρσάρης (συγγραφέας, δημιουργός της ψηφιακής βιβλιοθήκης OpenBook), Χάρης Τσέβης (Visual Designer), Γιάννης Φετάνης (Graphic Designer) και οι StrangeZero (μουσικοί). Στη συζήτηση θα συμμετέχει επίσης ο νομικός κ. Πρόδρομος Τσιαβός, ο οποίος θα εξηγήσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας που καλύπτουν οι άδειες Creative Commons. Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον κ. Διομήδη Σπινέλλη

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για λόγους καλύτερης διαχείρισης του χώρου, παρακαλούμε να δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση στη σχετική φόρμα.