Δύο νέα Kindle Fire ετοιμάζει το Amazon

Το πρώτο Kindle Fire

Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι το Amazon ετοιμάζει δύο νέα Kindle Fire, τη δεύτερη γενιά των tablet PC με Android που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2011.
Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι απόλυτα σαφές και συχνά φτάνει να επεκτείνεται στους “επόμενους μήνες”, αλλά επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές ότι θα πρόκειται για δύο Kindle Fire, ένα στις 7 ίντσες, όπως το σημερινό, και ένα στις 10 ίντσες, ευθέως ανταγωνιστικό με το iPad. Πληροφορίες π.χ. του Boy Genius αναφέρουν ότι θα είναι βελτιωμένα ως προς την ποιότητα κατασκευής, με μεταλικό αντί για πλαστικό πλαίσιο και καλύτερο κοντράστ στην οθόνη. Το Kindle Fire των 10 ιντσών θα έχει επίσης κάμερα μπροστά και να είναι ελαφρύτερο από το iPad της πρώτης γενιάς.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αναμένεται να είναι στο επίπεδο του σημερινού iPad, αλλά το συγκριτικό πλεονέκτημα των Kindle Fire είναι η τιμή και το περιεχόμενο από το Amazon. Ενδιαφέρον έχει και το ποια έκδοση του λειτουργικού Android θα έχει το Kindle Fire. Τα νέα Kindle Fire είναι πιθανό να τα δούμε και εκτός ΗΠΑ, καθώς το Amazon έχει ήδη επίσημα ανακοινώσει τη διεθνή επέκταση του δικού του Appstore για Android “μέσα στο καλοκαίρι”.
Το Amazon έχει να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στα tablet PC, ιδίως μετά την ανακοίνωση του Nexus 7 από την Google (με ιδιατέρο ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και τιμή) και του Surface από τη Microsoft.