Δωρεάν σε ebook το ιστορικό “αλφαβητάριο” από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Δωρεάν σε e-book (ePUB) διατίθεται από χτες στο iBookstore της Apple το ιστορικό “αλφαβητάριο” από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Το e-book διαβάζεται με την εφαρμογή iBooks σ iPad, iPhone και iPod touch. 
Πρόκειται για το “αλφαβητάριο”, το βιβλίο για την εκμάθηση της αλφαβήτου από τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1956 και έμεινε γνωστό για τις εικονογραφήσεις και τα χαρακτηριστικά του παραδείγματα.

Η χαρακτηριστική εικονογράφηση του βιβλίου σε ένα δισέλιδο
ανοιγμένο στο iPad
Το ψηφιακό “οπισθόφυλλο” του βιβλίου:

Tο περίφημο «Αλφαβητάριο» των παιδικών μας χρόνων, τώρα και σε ψηφιακή έκδοση! Το αναγνωστικό που μας συνόδευε στα θρανία της Α΄τάξης του Δημοτικού ζωντανεύει πλέον στις οθόνες κάθε νοσταλγικού και ονειροπόλου αναγνώστη, και μαζί του αναβιώνουν όλοι εκείνοι οι θρυλικοί ήρωες που πυροδότησαν κάποτε τη φαντασία του: η Λόλα, ο Μίμης, η Έλλη, η Άννα και τα παιχνίδια τους, οι χάρτινοι φίλοι που μας χάρισαν ανιδιοτελώς τα γράμματα και τις λέξεις, έρχονται και πάλι στη ζωή μας, σαν να μην έφυγαν ποτέ, σαν να περίμεναν την ευκαιρία να μας φανερώσουν το μυστικό που έκρυβαν τότε που μας συντρόφευαν: ότι η αγάπη για τη γνώση, τους ανθρώπους και τη ζωή δεν χάνεται ποτέ, αλλά ξαναγεννιέται πιο δυνατή κάθε φορά που ανασύρουμε από τη μνήμη μας την πρώτη στιγμή που την αισθανθήκαμε, στις μαγικές σελίδες του πρώτου μας βιβλίου.