Διβάνη, Σουρούνης, Καραπάνου, Μήτσου, Κάσδαγλης σε ebooks από τον Καστανιώτη

Νέες κυκλοφορίες ebooks σε ePUB από τις Εκδόσεις Καστανιώτη με πέντε βιβλία των Λένας Διβάνη, Αντώνη Σουρούνη, Μαργαρίτας Καραπάνου, Ανδρέα Μήτσου και Χριστόφορου Κάσδαγλη.
Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης” (192 σελ, €5,90) είναι το νέο μυθιστόρημα της Λένας Διβάνη σε εικονογράφηση Αλέκου Παπαδάτου. Είναι τα απομνημονεύματα ενός γάτου, αλλά δεν πρόκειται για παιδικό βιβλίο ούτε για οποιοδήποτε γάτο, βεβαιώνει ο ίδιος. Σε ebooks κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα της Διβάνη “Ένα πεινασμένο στόμα” (360 σελ, €9,90, iBookstore) και “Έργαζόμενο αγόρι” (368 σελ, δωρεάν).
Στην οικονομική κρίση αναφέρεται ο Χριστόφορος Κάσδαγλης στο μυθιστόρημα “Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι” (248 σελ, €7,90): “Ένα βιβλίο που ανατρέπει τα κλισέ των ξένων για τους Έλληνες, αλλά και των Ελλήνων για τον ίδιο τους τον εαυτό, αναζητώντας στηρίγματα και απαντήσεις σ’ έναν πλανήτη που καταρρέει. Ό,τι μας καίει καθημερινά, διατυπωμένο με θυμό, με χιούμορ αλλά και με αυτοσαρκασμό, με τρόπο που θα ’φερνε σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους οποιουδήποτε τηλεοπτικού πάνελ και θα ανάγκαζε τον παρουσιαστή να διακόψει τη συζήτηση και να ρίξει εσπευσμένα διαφημίσεις. Με άλλα λόγια, η περιπέτεια ενός λαού που κοιμήθηκε ένα βράδυ ανάμεσα στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου και ξύπνησε σε παγκάκι, ανάμεσα στους παρίες της Οικουμένης. Ξυπνήστε, ρε!” Σε ebook κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Κάσδαγλη “Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού” (256 σελ, €9,90, iBookstore)

Η Μαργαρίτα Καραπάνου στο μυθιστόρημα “Rien ne vas plus” (208 σελ, €5,90) φωτίζει μια ερωτική ιστορία από πολλές οπτικές γωνίες. “Η Λουίζα, μια ευαίσθητη συγγραφέας, ερωτεύεται και παντρεύεται τον Άλκη, έναν ιδιόρρυθμο άντρα με μοβ μάτια. Το βράδυ του γάμου τους ο Άλκης προβαίνει σε μια σοκαριστική ενέργεια που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Ακολουθούν η απιστία, η ταπείνωση και το διαζύγιο. Κι ενώ ο αναγνώστης ετοιμάζεται να αναθεματίσει ή να συμπαθήσει τους ήρωες, έρχεται μια μεγάλη ανατροπή που τον αφήνει έκπληκτο. Η ηρωίδα του βιβλίου λέει και ξαναλέει την ίδια ιστορία, δίνοντας κάθε φορά διαφορετική ερμηνεία. Γυρεύει άραγε την αλήθεια ή το ψέμα; Αυτό ούτε η ίδια το ξέρει, ίσως και να μη θέλει να το μάθει”.

Στο μυθιστόρημα “Ο κίτρινος στρατιώτης” (304 σελ, €9,90) ο Ανδρέας μήτσου γράφει για έναν στρατιώτη που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά “οι άνθρωποι έχουν αλλάξει και ο παλιός κόσμος του έχει χαθεί. Δεν τον αναγνωρίζουν όπως τον ήξεραν. Δεν του επιτρέπουν να ζει με τον δικό του τρόπο. Είναι πλέον ένας ξένος. Υποχρεωμένος να ενταχθεί ή να εξοντωθεί. Για να μη χάσει τον εαυτό του, αποφασίζει να εκδικηθεί. Και μεταμορφώνεται στον «κίτρινο στρατιώτη». Σε έναν άγριο και αλλόκοτο τιμωρό”.

Τέλος, ο Αντώνης Σουρούνης στη νουβέλα “Πάσχα στο χωριό” (144 σελ, €5,90) αφηγείται το ταξίδι τριών φίλων που “διασχίζουν μ’ ένα μεθυσμένο ντεσεβό τη μισή Ελλάδα για να κάνουν Πάσχα στο χωριό, τέτοιο που βλέπανε στις ζωγραφιές των σχολικών βιβλίων όταν ήταν παιδιά”. Αν και δεν αντικρύζουν όμως τις αναμενόμενες εικόνες πασχαλικών εορτών στην ύπαιθρο, “Υπάρχει όμως ανάσταση. Άσχετα αν δε χτυπούν καμπάνες, δεν πέφτουν τουφεκιές και δε σκάνε πυροτεχνήματα στον ουρανό. Μια ανάσταση που δε φαίνεται, δεν ακούγεται και κανείς από τους τρεις τους δε μιλάει γι’ αυτή”. Σε ebook κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα του Σουρούνη “Νύχτες με ουρά” (264 σελ, €9,90, iBookstore).

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 118 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο PERIZITITO.GR.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).

Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: