Διαθέσιμη και για το iPhone η διαδραστική εφαρμογή Πινόκιο από τις Εκδόσεις Μίνωας

Σε διαδραστική εφαρμογή για iPhone και iPod touch κυκλοφόρησαν οι Εκδόσεις Μίνωας το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι σε συνεργασία με την εταιρία ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών Anlock. Από τον Ιούνιο η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iPad. Η εφαρμογή βασίζεται στο ομότιτλο έντυπο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 18 διαδραστικές σελίδες με κινούμενες εικόνες και ηχητικά εφέ, σε σκηνοθεσία και αφήγηση του ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα και εικόνες της Κατερίνας Χαδουλού, η οποία βραβεύτηκε με Έπαινο ΕΒΓΕ 2012 για την εικονογράφηση. Τα παιδιά ή οι γονείς του μπορούν να διαβάζουν το βιβλίο, εξερευνώντας την κάθε σελίδα για διαδραστικά στοιχεία, ενώ από την επιλογή “ακούω και διαβάζω” ακούμε το παραμύθι ενώ ταυτόχρονα τονίζονται οι λέξεις

Παρουσίαση της εφαρμογής
Η εφαρμογή θα κοστίζει €1,59, ενώ στο App Store μπορείτε να κατεβάσετε και τη δωρεάν Lite έκδοση, στην οποία περιλαμβάνονται δύο σελίδες της full έκδοσης, προκειμένου να δείτε τις δυνατότητες της εφαρμογής. Ο “Πινόκιο” περιλαμβάνει γραφικά ειδικά σχεδιασμένα για την υψηλής ανάλυσης οθόνη retina του iPhone και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Το δελτίο τύπου από τις Εκδόσεις Μίνωας:

Η πρώτη ελληνική πραγματικά διαδραστική εφαρμογή για παιδιά
τώρα και για iPhone από τις εκδόσεις Μίνωας!
Από τις 2 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμος στο App Store και για iPhone, iPhone Retina, ο Πινόκιο του Κάρλο Κολόντι, ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, το παραμύθι όλων των λαών και των εποχών. Η εφαρμογή βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και είχε κυκλοφορήσει στο App Store τον Ιούνιο για iPad και iPad Retina.
Με δεκαοκτώ (18) διαδραστικές σελίδες γεμάτες κινούμενες εικόνες και εκπληκτικά ηχητικά εφέ, σε σκηνοθεσία και αφήγηση του ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα και εικόνες της Κατερίνας Χαδουλού, η οποία βραβεύτηκε με ΕΠΑΙΝΟ ΕΒΓΕ 2012 για την εικονογράφηση, συναρπάζει τους μικρούς μας αναγνώστες.
Στην εφαρμογή προσφέρονται δύο δυνατότητες: «ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ» για να ακούτε το παραμύθι ενώ ταυτόχρονα τονίζονται οι λέξεις και «ΔΙΑΒΑΖΩ» για να διαβάσετε μόνοι σας το παραμύθι εξερευνώντας κάθε σελίδα.
Η εφαρμογή κοστίζει 1,59 €, παρέχεται βασική υποστήριξη για iPhone 5 (σύντομα μια νέα έκδοση πλήρως συμβατή με iPhone 5 θα είναι διαθέσιμη), ενώ στο App Store μπορείτε να κατεβάσετε και τη Lite έκδοση, στην οποία περιλαμβάνονται δύο σελίδες της full έκδοσης, προκειμένου να δείτε τις δυνατότητες της εφαρμογής. Μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.
Για να δείτε το video της lite έκδοσης, πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε τη full έκδοση για iPhone, πατήστε εδώ.
Για να κατεβάσετε τη lite έκδοση για iPhone, πατήστε εδώ.
Αναμφισβήτητα, οι ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές αποτελούν μια πολυδιάστατη εμπειρία που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη-χρήστη να αλληλεπιδράσει με το κείμενο και την εικόνα μέσα από την ελκυστική και πρωτότυπη απεικόνιση του περιεχομένου. Όμως, πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις έντυπες εκδόσεις, αλλά, αντιθέτως, λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς αυτές.