Δεύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης με έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί (βίντεο)

Λίγο παλιότερη εκδοχή της συσκευής,
πια έχουν εξαληφτεί εντελώς τα hard keys

Η Onda, εταιρεία γνωστή κυριως στην Ιταλία για τα κινητά της, παρουσίασε στο Ebook Italia Lab 2011 τον ηλεκτρονικό αναγνώστη ONDA MyTile 10C Pro με οθόνη έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού, την Triton της E Ink. Η οθόνη θα έχει επίσης μεγάλες διαστάσεις, στις 9,7 ίντσες, και είναι αφής. Η συσκευή αναμένεται Απρίλιο ή Μάιο, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, και συναγωνίζεται με την αντίστοιχη συσκευή της Hanvon, που είχε ανακοινωθεί για το Μάρτιο, για το ποιος θα είναι ο πρώτος έγχρωμος ηλεκτρονικός αναγνώστης που θα κυκλοφορήσει. Από τη μια τα πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν, από την άλλη η απειρία της Onda σε αυτήν την κατηγορία συσκευών, μας δημιουργούν αμφιβολίες αν τελικά θα δούμε αυτόν τον ηλεκτρονικό αναγνώστη στην αγορά, και μάλιστα τόσο σύντομα.

Πολύ πιο γρήγορο το γύρισμα σελίδων σε σχέση
με τη συσκευή της Hanvon με την ίδια οθόνη

Το Onda MyTile 10C Pr θα υποστηρίζει σύνδεση στο internet μέσω WiFi και προαιρετικά μέσω 3G,  e-book, ανάμεσα σε άλλα, σε ePUB και PDF με ή χωρίς το κλείδωμα της Adobe, καθώς και αρχεία ήχου. Έχει επιταχυνσιόμετρο για αυτόματα προσανατολισμό της οθόνης και ραδιόφωνο, ενώ υποστηρίζει text-to-speech (μηχανική ανάγνωση του κειμένου από τη συσκευή), σημειώσεις με ελεύθερο χέρι και φωνητικές εντολές (!). Η μπαταρία διαρκεί για 10.000 σελίδες, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου ένα μήνα.

Δεν έχει ανακοινωθεί ή “διαρρέυσει” κάποια τιμή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • οθόνη 9,7 ιντσών, έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού (E Ink Triton, 4.096 χρώματα), ανάλυση 800 × 600 pixel, αφής (capacitive, μάλλον χωρίς γραφίδα)
  • Διαστάσεις: 240 x 199 x 11.8 χιλιοστά
  • Βάρος: 590 γραμμάρια
  • Εσωτερική μνήμη 512 MB, επέκταση κατά 2GB με microSD κάρτα (ασυνήθιστα μικρή μνήμη)
  • Μπαταρία 3000 mAh, 10.000 αλλαγές σελίδας (περίπου ένας μήνας)
  • WiFi και, προαιρετικά, 3G internet, Bluetooth
  • Υποστηρίζονται αρχεία: PDF και ePub (με και χωρίς Adobe DRM), HTML, GIF, PNG, JPEG, BMP, MP3, AAC, 
  • Άλλα χαρακτηριστικά: text-to-speech, φωνητικές εντολές, browser, email client, σημειώσεις με ελεύθερο χέρι, ημερολόγιο, επιταχυνσιόμεντρο, r-FID player (για mp3) και FM radio

Διαβάστε επίσης:

Πηγές: NetbookNews.it, NonsoloEbook, The eBook Reader