Δανεισμό ebooks ξεκίνησε το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας

Το δανεισμό ηλεκτρονικών βιβλίων ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, το κρατικό ίδρυμα της Ισπανίας για τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Διαθέτει 1300 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων: εκδόσεις του Ινστιτούτου, κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία από Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους συγγραφείς, φιλολογικές μελέτες, βιβλία ιστορίας και τέχνης, καθώς και παιδικά βιβλία. Τα ebooks είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF και ePUB. Στο χώρο της βιβλιοθήκης του Ινστιστούτο υπάρχει ηλεκτρονικός αναγνώστης και tablet PC για την εξοικείωση των αναγνωστών με τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο μέλλον σχεδιάζεται και ο δανεισμός βίντεο. Εδώ και ένα χρόνο το Ινστιτούτο Θερβάντες διαθέτει επίσης 80 audio books.
Πώς μπορείτε να δανειστείτε ebooks

Από το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας ebooks μπορούν να δανειστούν όσοι είναι μέλη της βιβλιοθήκης του. Για να γίνετε μέλη, χρειάζεται να καταβάλετε ετήσια συνδρομή €20 (εκτός αν είστε καθηγητής ισπανικών ή σπουδαστής του Ινστιτούτου).
Τα ebooks είναι κλειδωμένα με το DRM της Adobe. Έτσι, για να τα δανειστείτε θα πρέπει να εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα Adobe Digital Editions ή συμβατές εφαρμογές με το κλείδωμα σε iPad, iPhone και iPod touch (π.χ. Bluefire) ή σε Android (π.χ. Aldiko ή Bluefire). Όλοι οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες πλην του Kindle είναι συμβατοί. Το λογισμικό αυτό εξασφαλίζει ότι μετά το τέλος της περιόδου δανεισμού το ebook “επιστρέφει” στη βιβλιοθήκη (διαγράφεται δηλαδή από τη συσκευή).
Από τα δωρεάν ebooks, δηλαδή τα κλασικά έργα χωρις πνευματικά δικαιώματα και τις εκδόσεις του Ινστιτούτου, μπορείτε να δανειστείτε όσα θέλετε και να τα κρατήσετε όσο θέλετε. Από τα υπόλοιπα ebooks, με copyright, μπορείτε να δανειστείτε ένα τη φορά και να το κρατήσετε μέχρι 15 μέρες. Αντίστοιχα, για τα βίντεο και τα παιδικά βιβλία που διαβάζονται online μπορείτε επίσης να δανειστείτε ένα τη φορά και να το κρατήσετε μέχρι 15 μέρες.
Τα audio books μπορείτε να τα κατεβάσετε (MP3) και να τα περάσετε στο μέσο αναπαραγωγής της επιλογής σας.
Για τα ebooks ξεκινάτε από αυτήν τη σελίδα και για τα audio books από αυτήν. Μπορείτε να δείτε ένα πλήρη κατάλογο τον διαθέσιμων τίτλων χωρίς να χρειαστεί να εγγραφτείτε.

Διαβάστε επίσης: