Έρχεται Samsung Galaxy Tab 2, το 2012 με οθόνη Liquavista το Samsung Galaxy Tab 3 (διαρροές)

Δύο σημαντικές διαρροές για το Samsung Galaxy Tab. Η μία αφορά την επικείμενη κυκλοφορία του Samsung Galaxy Tab 2 με εντυπωσιακά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Η δεύτερη, πιο ενδιαφέρουσα από τη σκοπιά της ηλεκτρονικής ανάγνωσης, αφορά τη χρησιμοποίηση των υβριδιακών οθονών LCD/ηλεκτρονικού χαρτιού της ολλανδικής Liquavista, που μόλις εξαγόρασε η Samsung, στο Samsung Galaxy Tab 3 ήδη από το 2012.

Samsung Galaxy Tab 2
Το OLED-Info.com εντόπισε για το Samsung Galaxy Tab 2 διαφημιστικό βίντεο που “διέρρευσε” και επίσης αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του. Με διαγώνιο 7 ιντσών, το Samsung Galaxy Tab 2 σίγουρα εντυπωσιάζει με τη Super-AMOLED οθόνη του (Gorilla Gllass για μεγαλύτερη αντοχή) και ανάλυση 2048X1200 (!), τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2, τα 64 GB εσωτερικής μνήμης, 1024 MB RAM, τις δύο κάμερες, την πίσω με 8 Mpxl (1080p video, Dual LED flash) και την μπροστά με 3 Mpxl, καθώς και με Bluetooth v3.0. Πιο αναμενόμενα, θα έχει επίσης θύρες USB, MicroSD, internet 3D και WiFi 802.11 b/g/n, καθώς και επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα και βαρόμεντρο. Θα τρέχει Android 2.3 Gingerbread και θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε Android 3.0 Honeycomb, το λειτουργικό της Goole ειδικά για tablet PC (σύμφωνα με τη διαρροή με την αναβάθμιση θα ενεργοποιηθεί η 3D απεικόνιση στην οθόνη). Τίποτα δε λέγεται βέβαια για την τιμή, καθώς το προηγούμενο Samsung Galaxy Tab έκανε το iPad να μοιάζει φτηνό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για συσκευή Apple.

Το διαφημιστικό βίντεο που διέρρευσε

Samsung Galaxy Tab 3
Σύμφωνα με διαρροή του στο Tweakers.net (via ereaders.nl), site από την Ολλανδία, η Samsung θα χρησιμοποιήσει τις οθόνες της Liquavista, που μόλις εξαγόρασε, στο Samsung Galaxy Pad 3 και αυτό θα γίνε το 2012. Οι οθόνες της Liquavista, που έχουν αναγνωσιμότητα αντίστοιχη της τεχνολογίας ηλεκτρονικού μελανιού, χαμηλή κατανάλωση, αλλά και χρώμα και τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο, μπορούν να ανατρέψουν τη διάκριση ανάμεσα σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και tablet PC. Η διαγώνιος της οθόνης του Galaxy Tab 3 θα είναι 10 ίντσες (θα υπάρχουν δύο μοντέλα;). Η διαρροή δείχνει ότι η Samsung έχει στα σχέδιά της την άμεση αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.

Η Liquavista έχει την έδρα της στο Άιντχόβεν της Ολλανδίας και γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που από εκεί προέρχεται η διαρροή. Το χρονοδιάγραμμα είναι πιθανό να ισχύει καθώς η Liquavista, ακόμα και πριν την εξαγορά της, σχεδίζε να αρχίσει την εμπορική διάθεση των οθονών της στο τέλος του 2011. Από την άλλη, οι εταιρείες συχνά κάνουν διαρροές για να αποτρέψουν την αγορά προϊόντων των ανταγωνιστών τους, υποσχόμενες ότι “σύντομα” θα κυκλοφορήσουν δικές τους συσκευές που θα υπερέχουν σε δυνατότητες, χωρίς απαραίτητα να επαληθεύεται αυτό ή χωρίς να συμβαίνει με το χρονοδιάγραμμα που “διαρρέουν”.

Διαβάστε επίσης: