Έρχεται Samsung Galaxy Tab 2, το 2012 με οθόνη Liquavista το Samsung Galaxy Tab 3 (διαρροές)
Δύο σημαντικές διαρροές για το Samsung Galaxy Tab. Η μία αφορά την επικείμενη κυκλοφορία του Samsung Galaxy Tab 2 με εντυπωσιακά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Η δεύτερη, πιο ενδιαφέρουσα από τη σκοπιά της ηλεκτρονικής ανάγνωσης, αφορά τη χρησιμοποίηση των υβριδιακών οθονών LCD/ηλεκτρονικού χαρτιού της ολλανδικής Liquavista, που μόλις εξαγόρασε η Samsung, στο Samsung Galaxy Tab 3 ήδη από το 2012.
Samsung Galaxy Tab 2
Το OLED-Info.com εντόπισε για το Samsung Galaxy Tab 2 διαφημιστικό βίντεο που “διέρρευσε” και επίσης αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του. Με διαγώνιο 7 ιντσών, το Samsung Galaxy Tab 2 σίγουρα εντυπωσιάζει με τη Super-AMOLED οθόνη του (Gorilla Gllass για μεγαλύτερη αντοχή) και ανάλυση 2048X1200 (!), τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2, τα 64 GB εσωτερικής μνήμης, 1024 MB RAM, τις δύο κάμερες, την πίσω με 8 Mpxl (1080p video, Dual LED flash) και την μπροστά με 3 Mpxl, καθώς και με Bluetooth v3.0. Πιο αναμενόμενα, θα έχει επίσης θύρες USB, MicroSD, internet 3D και WiFi 802.11 b/g/n, καθώς και επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα και βαρόμεντρο. Θα τρέχει Android 2.3 Gingerbread και θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε Android 3.0 Honeycomb, το λειτουργικό της Goole ειδικά για tablet PC (σύμφωνα με τη διαρροή με την αναβάθμιση θα ενεργοποιηθεί η 3D απεικόνιση στην οθόνη). Τίποτα δε λέγεται βέβαια για την τιμή, καθώς το προηγούμενο Samsung Galaxy Tab έκανε το iPad να μοιάζει φτηνό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για συσκευή Apple.
Samsung Galaxy Tab 3
Σύμφωνα με διαρροή του στο Tweakers.net (via ereaders.nl), site από την Ολλανδία, η Samsung θα χρησιμοποιήσει τις οθόνες της Liquavista, που μόλις εξαγόρασε, στο Samsung Galaxy Pad 3 και αυτό θα γίνε το 2012. Οι οθόνες της Liquavista, που έχουν αναγνωσιμότητα αντίστοιχη της τεχνολογίας ηλεκτρονικού μελανιού, χαμηλή κατανάλωση, αλλά και χρώμα και τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο, μπορούν να ανατρέψουν τη διάκριση ανάμεσα σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και tablet PC. Η διαγώνιος της οθόνης του Galaxy Tab 3 θα είναι 10 ίντσες (θα υπάρχουν δύο μοντέλα;). Η διαρροή δείχνει ότι η Samsung έχει στα σχέδιά της την άμεση αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.
Η Liquavista έχει την έδρα της στο Άιντχόβεν της Ολλανδίας και γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που από εκεί προέρχεται η διαρροή. Το χρονοδιάγραμμα είναι πιθανό να ισχύει καθώς η Liquavista, ακόμα και πριν την εξαγορά της, σχεδίζε να αρχίσει την εμπορική διάθεση των οθονών της στο τέλος του 2011. Από την άλλη, οι εταιρείες συχνά κάνουν διαρροές για να αποτρέψουν την αγορά προϊόντων των ανταγωνιστών τους, υποσχόμενες ότι “σύντομα” θα κυκλοφορήσουν δικές τους συσκευές που θα υπερέχουν σε δυνατότητες, χωρίς απαραίτητα να επαληθεύεται αυτό ή χωρίς να συμβαίνει με το χρονοδιάγραμμα που “διαρρέουν”.
“Από την άλλη, οι εταιρείες συχνά κάνουν διαρροές για να αποτρέψουν την αγορά προϊόντων των ανταγωνιστών τους, υποσχόμενες ότι “σύντομα” θα κυκλοφορήσουν δικές τους συσκευές που θα υπερέχουν σε δυνατότητες, χωρίς απαραίτητα να επαληθεύεται αυτό ή χωρίς να συμβαίνει με το χρονοδιάγραμμα που “διαρρέουν”.”
Πρώτη και καλύτερη η Sony.
Πολύ ενθαρρυντική είδηση. Κάτι τέτοιο περιμένω πως και πως να αγοράσω, αφού τα σημερινά tablets δεν είναι ό,τι καλύτερο για πολύωρη ανάγνωση αλλά και τα e-paper readers έχουν εκατομμύρια κουσούρια. Ελπίζω μόνο να μην κάνει το… iPad3 να φαίνεται φτηνό.
Όντως ενθαρρυντική. Αρχίζει το πολυπόθητο convergence ανάμεσα στις δύο κατηγορίες συσκευών.
Κατ΄εμέ, το θέμα δεν είναι να περιμένουμε το 2012, αλλά να γνωρίζουμε πως ό,τι αγοράζουμε σήμερα, είτε tablet είτε ebook reader, έχει χρόνο ζωής 1-2 χρόνια, μετά θα θεωρείται μάλλον ξεπερασμένο.
Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κυκλοφορεί το 2015 σε υπολογιστές… ;)
Με δεδομένη την ήδη πανάκριβη τιμή του υπάρχοντος tab, πόσο λέτε να κοστίζει το ενισχυμένο; Κάνω μια πρόβλεψη για πάνω από $800 και λιγότερο από $1000
Δεν πιστεύω ότι οι νέες τεχνολογίες οικιών θα εφαρμοστούν αύριο και σίγουρα θα απαιτηθεί χρόνος για να ωριμάσουν. Απλά είναι στο ορατό μέλλον. Σε αντίθεση π.χ. με τις εύκαμπτες οθόνες και τα συναφή.
Η τιμή είναι ένα μεγάλο θέμα. Δε νομίζω να είναι καμιά ευκαιρία, ειδικά στην αρχή.
Αλλά είναι σημαντικό για να δούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα
To Samsung Galaxy Tab υπέστη τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεγάλη μείωση τιμής, στο εξωτερικό τουλάχιστον, το amazon.co.uk το στέλνει και στην Ελλάδα με 475 ευρώ (περίπου 408-409 λίρες Αγγλίας), τελική τιμή. (Τα ελληνικά μαγαζιά βέβαια δεν πρόκειται να πτοηθούν, θα το πουλάνε στα κορόιδα καμιά διακοσαριά ευρουλάκια περισσότερο).
Γενικώς η Samsung μειώνει σημαντικά τις τιμές των συσκευών της μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία, πιο γρήγορα απ’ ό,τι άλλες εταιρείες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι τα προιόντα της υπερτιμολογημένα. Το Galaxy Τab το 2 θα κοστίζει σίγουρα 700-800 ευρώ όταν πρωτοκυκλφορήσει.
Ενδιαφέρον. Είσαι σίγουρος ότι στέλνει Ελλάδα όμως; Γιατί εγώ πήγα να δοκιμάσει και μου έβγαλε unavailable.
Κάποιο λάθος θα κάνεις…εγώ φτάνω μέχρι το σημείο που βάζω τα στοιχεία της πιστωτικής και όλα φαίνονται ok, έχοντας δηλώσει διεύθυνση Αθήνας. Mάλιστα υπολογίζει και μικρή επιβάρυνση, γύρω στις 9 λίρες (η διαφημιζόμενη τιμή είναι 399 pounds=462 ευρώ) και έχω επιλέξει και τρόπο αποστολής -αν και δεν υπάρχει διαφορά τιμής ανάμεσα σε standard και free super saver
http://www.amazon.co.uk/Samsung-Galaxy-Device-Cortex-Android/dp/B0042D75TU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1295993151&sr=8-1
Εμ, εγώ φτάνω ένα δυο βήματα παραπάνω και μου το βγάζει όμως (δοκίμασε, μέχρι να επιβεβαιώσεις την αγορά στο τέλος δεν έχεις παραγγείλει)