Ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης ως autocue για βιντεοκάμερα
Οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες δεν είναι μόνο για να διαβάζουμε ηλεκτρονικά βιβλία. Η PrimeImageMedia.com, μια εταιρεία παραγωγής βίντεο από το Φοίνιξ των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί ένα Kindle DX ως autocue (“οτοκιού”) . Η συσκευή έχει προσαρμοστεί πάνω στην κάμερα και ο παρουσιαστής διαβάζει το κείμενό του από τον ηλεκτρονικό αναγνώστη.
Γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Το μέγεθος των γραμμάτων μπορεί να μεγαλώσει όσο χρειαστεί, αλλά σε εξωτερικούς χώρους ειδικά, απ’ όπου και οι φωτογραφίες, δεν υπάρχει θάμπωμα της οθόνης λόγω του ήλιου. Η μπαταρία του ηλεκτρονικού αναγνώστη κρατάει βέβαια βδομάδες.
Δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας άλλες τέτοιες, προτότυπες χρήσεις ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη. Έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω τη συσκευή για το κείμενο των σημειώσεων μου όταν π.χ. έχω να μιλήσω κάπου δημόσια, αν και φοβάμαι ότι θα φανεί λίγο κάπως…
Πηγές: eBookNewser, Flickr
Έχεις δίκιο ότι θα φανείς κάπως ψωνισμένος αν βγεις να μιλήσεις κρατώντας ψηφιακό αναγνώστη.
Η ιδέα που παρουσιάζεις με το autocue είναι όντως πρωτότυπη αλλά δεν ξέρω πως κατάφεραν να την ελέγξουν ασύρματα και να αλλάζουν σελίδα σελίδα το κείμενο.
Εμένα θα μου αρκούσε αν, πέρα από τα βιβλία λογοτεχνίας, ο ηλεκτρονικός αναγνώστης μπορούσε να χειριστεί με άνεση αρχεία pdf, τόσο για διάβασμα όσο και για σημειώσεις. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε γίνεται πρακτικά, το έχω αποδεχθεί και περιμένω πλέον να ωριμάσουν οι συνθήκες (και οι τιμές!) για να κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά μέσω κάποιας ταμπλέτας.
Το Kindle DX ή όποιος άλλος ηλ. αναγνώστης ασύρματα δεν ελέγχεται. Οπότε δεν ξέρω πώς το έλυσαν αυτό.
Για τα PDF που λες, έχουμε πια αρκετές συσκευές στις 9.7 ίντσες – χωρίς να υπάρχει βέβαια ο τέλειος συνδυασμός χαρακτηριστικών και βέβαια με τιμές 300+ ευρώ.